Terava keelega Meelis Lahtveed meelitatakse poliitikasse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Lahtvee on oma kodukoha rahva seas silma jäänud avara silmaringi ja teravate väljaütlemistega – teda on meelitatud lausa kohalikel valimistel kandideerima.
Meelis Lahtvee on oma kodukoha rahva seas silma jäänud avara silmaringi ja teravate väljaütlemistega – teda on meelitatud lausa kohalikel valimistel kandideerima. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Päeval, mil Meelis Lahtvee Põlva haiglas ilmavalgust nägi, tekitasid ringi vuravad tankid Kagu-Eesti inimestes ärevust ja hirmu. Poisi vanaema meenutab, et 20. augustil 1991 oli Suure Munamäe torni valvur öelnud, et kuigi täna lehvib ehitise tipus küll sinimustvalge, pole sugugi kindel, kas see ka järgmisel päeval nii on. 

Noormehe kaks esimest eluaastat möödusid Põlvas, seejärel koliti perega ligi 15 kilomeetrit eemal asuvasse Krootuse külla. Meelis veetis suure osa oma lapsepõlvest vabas õhus talle parasjagu ea- ja jõukohaseid talutöid tehes.

Juba 11-aastaselt roolis Meelis ise punast väiketraktorit. Poisi sõnul oleks see juhtunud varemgi, kui jalad vaid pedaalideni ulatunuks. Kuna sõidukil puudus roolivõimendi, tuli manööverdamisel appi võtta kogu kere ja rippuda lausa rooliratta küljes, et masin soovitud suunas liiguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles