Video: USAs tulistas politsei tumedanahalist terapeuti, kes abistas patsienti (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Kinsey näitab reporteritele haiglas, kuidas tal käed üleval olid, kui teda tulistati
Charles Kinsey näitab reporteritele haiglas, kuidas tal käed üleval olid, kui teda tulistati Foto: Youtube

Ameerika Ühendriikides Miamis leidis aset intsident, milles politsei tulistas maapinnal lamanud tumedanahalist käitumisterapeuti, kes üritas abistada oma autistlikku patsienti.

Tulistamise põhjustas patsiendi mänguauto, mida politseinikud pidasid relvaks, edastab independent.co.uk.

Terapeut Charles Kinseyl olid maas lamades käed üles tõstetud ja ta oli relvastamata, kui politsei tema suunas tule avas.

Politsei sai enne seda juhtumit teate, et tänaval on relvaga mees, kes oletatavalt tahab enesetappu teha. Tegelikult rahustas terapeut hirmunud autistist patsienti, kes istus tema kõrval.

Pealtnägijate tehtud videol on kuulda, kuidas terapeut üritas politseinikele olukorda selgitada, et tegemist ei ole relva, vaid mänguautoga.

«See on vaid mänguauto, mänguauto. Olen puuetega inimeste kodus käitumisterapeut,» teatas Kinsey.

Hoolimata terapeudi selgitusest, tulistas politseinik teda jalga ning hiljem pandi ta käed raudu ja viidi haavata saamise tõttu haiglasse.

«Lamasin maapinnal, käed üleval ja ütlesin politseile, et olen relvastamata ning mu patsient on autist, tal oli käes mänguauto. Kui politseinik tulistas mind, oli  see üllatus. Küsisin, et miks ta seda tegi ja ta ei osanud seda selgitada,» teatas Kinsey haiglast meediale.

Miami politsei teatas, et Kinseyt tulistanud politseinik eemaldati juhtumi uurimise ajaks töölt.

USAs on juba paar aastat tulnud ette juhtumeid, milles tavaliselt heledanahalised politseinikud tulistavad tumedanahalisi kodanikke, kes ei ole midagi kuritegelikku korda saatnud. Selle tõttu on olnud mitmeid politseivägivalla vastaseid meeleavaldusi. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles