Video: USA vabariiklaste kongressil esinenud ärimees Peter Thiel tunnistas avalikult, et on gei

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Thiel
Peter Thiel Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste kongressil Ohios Clevelandis esines eile kõnega Silicon Valley ettevõtja Peter Thiel, kes teatas seal avalikult, et ta on homoseksuaal.

Thieli sõnul on ta uhke selle üle, et ta on vabariiklasest gei, kuid kõige suuremat uhkust tunneb ta ameeriklaseks olemise pärast, edastab variety.com.

Veebimaksesüsteemi PayPali kaasasutajana tuntud Thiel ei ole siiski esimene vabariiklane, kes oma homoseksuaalsuse partei kongressil paljastas.

Thiel ei keskendunud oma kõnes seksuaalvähemuste õigustele, vaid Trumpi toetamisele. Samas ta mainis ära transsooliste tualetiprobleemi.

«Kui ma laps olin, oli küsimus, kuidas tulla toime Nõukogude Liiduga. USA võitis. Nüüd on tähtis küsimus, kes millist tualetti kasutada tohib. See on tegelike probleemide eest põgenemine. Kellele läheb WC probleem korda?» lisas Thiel.

Vabariiklasest James Kolbe esines 2000. aastal samuti oma partei kongressil, rääkides küll homoseksuaalsusest, kuid mitte viitega endale.

Vabariiklaste 1996. aasta kongressil esines organisatsiooni Log Cabin Republicans esindaja, tegemist on organisatsiooniga, mis nõustab Vabariiklikku parteid seksuaalvähemuste küsimuses.

USA vabariiklaste selle aasta kongressil on olnud mitmeid positiivseid viiteid homosekusaalsete kodanike õigustele. Donald Trumpile alla jäänud Ted Cruz sõnas, et USA põhiseadus annab õiguse elada igaühel, kaasa arvatud seksuaalvähemusse kuulujatel oma südametunnistuse ja arusaamade järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles