Metsaalune sinetab mustikatest

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsas jäid pildile Maire Kasemaa, Pirgit Nuut, Maris Paomees ja Monika Heinmets.
Metsas jäid pildile Maire Kasemaa, Pirgit Nuut, Maris Paomees ja Monika Heinmets. Foto: Maanus Masing

Eile ennelõunal võis Kuressaare–Kuivastu maantee äärde jäävas Võrsna metsas kohata 50 meetri raadiuses kaheksat inimest, kes kõik olid metsa tulnud ühe sooviga – mustikaid korjata.

Võrsna teeäärne mets on korjajate seas populaarne koht – mustikaid leiab juba üsna tee äärest, mets asub linna lähedal ja bussiliiklus on sealkandis hea.

Maire Kasemaa sõnas, et mustikaid on küll hõredalt, aga marjad on suured. Tema eelistab marju korjata pigem käsitsi kui kombainiga. Kasemaa oli metsas olnud pool tundi ja ütles, et korjab veidi marju iseenda jaoks talveks. Eelnevatel suvedel Kuusalu kandis marjul käinud Kasemaa oli Võrsnas eile esmakordselt.

Umbes 30 meetrit eemal korjanud Pirgit Nuut ja Maris Paomees olid saagiga väga rahul ja kiitsid samuti suuri marju. «Neid on jätkuvalt palju, kuigi siin käib palju rahvast,» kinnitas Nuut. Võrsna mets on mõlema jaoks juba teada-tuntud koht.

Täispikka lugu saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles