Lasterikaste perede lapsed kogunevad suvelaagrisse

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Sel pühapäeval toimub Käärikul heategevusühingu Hea Tegu lastelaager, kus osaleb suisa sadakond last. Ürituse teeb eriliseks tõsiasi, et tegemist on esimese suvelaagriga, mis on mõeldud kolme ja enama lastega peredele.

«Meie pere suvelaager» on täis erinevaid sportlikke väljakutseid: kohal on tantsutreenerid, mängida saab tennist, lauatennist, sulg-, võrk- ja korvpalli, petanki, saalihokit jpm. Väiksemad lapsed on oodatud multikatuppa.

Üritusele on üle Eesti kokku tulemas pea 200 inimest, kellest üle saja on lapsed. Kokku registreerus pea 30 peret, kellest suurim on 9-liikmeline pere Järvamaalt.

Teadaolevalt esmakordselt Eestis korraldab «Hea Tegu» heategevusaktsiooni sõudeergomeetril. Organisatsiooni juhatuse esimehe Toomas Tamme sõnul annetab koostöös projekti toetajatega Hea Tegu ühe sendi iga meetri eest, mis kogu ürituse vältel sõudeergomeetriga sõutakse, liikumisele «Vanem vend, vanem õde».

Tänu projekti toetajatele makstakse kinni kõikide perede transpordikulud, toitlustamine ning majutus. Seega - kulusid ühelgi perel ei ole.

«Tulevikus on meil plaan pühenduda lisaks lasterikastele peredele ka üksikvanematele,» sõnas Toomas Tamm. «Mõlemale sihtgrupile pakutakse emotsionaalseid toetusi meie hinnangul olematult vähe, seepärast avame juba järgmisest üritusest osalemisõigusi lisaks lasterikastele ka üksikvanemaga peredele,» kinnitas Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles