Nädalavahetus tuleb soe ja niiske

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünkpilved.
Rünkpilved. Foto: Sille Annuk

Kui nädalavahetusel on sajuvõimalus kohatine, siis uue nädala esimesel poolel on vihmapilvi rohkem ning sadudele võib tulla lõpp alles nädala pärast.

Nädalavahetuseks Venemaa madalrõhuala eemaldub ja selle mõju meie ilmale muutub marginaalseks. Samas on ka Põhja-Atlandil pöörlev madalrõhuala üpris loid ja enne uue nädala teist poolt selle idaserv meieni ei ulatu. Nii jääme väheaktiivsesse rõhuvälja, kus õhumass on soe ja niiske.

Ööd on soojad ja vaiksed ning enamjaolt sajuta, kuid päeval aktiveeruvad tõusvad õhuvoolud ja pärastlõunasel ajal tekib taevasse palju valgeid rünkpilvi. Mida pikemalt on päikesel võimalus maad kütta, seda võimsamaks rünkpilved kasvavad. Mõned neist arenevad rünksajupilvedeks, millega võib kaasneda ka äike.

Öösiti on sooja 14–18 kraadi ja vaid kohati võib sisemaal kraadiklaasi näit paar kraadi madalamale langeda. Laupäeval tõuseb õhutemperatuur 20–26, edaspidi 22–27 kraadini. Kohtades, kus pilvkate on tihedam ja hajub visalt, on sooja aga vaid 20 kraadi ringis.

Kui laupäeval on ja pühapäeval on sajuvõimalus kohatine ja suurem on võimalus hoovihmaks Kesk- ja Ida-Eestis, siis uue nädala esimesel poolel on hoovihma pilvi laialdasemalt ja on ka äikest. Valdavalt puhub nõrk muutliku suunaga tuul, kuid äikesepilvedega koos on tuul puhanguline ja iiliti võib olla üpris tugev.

Reedel võib jätkuda hoovihmadega veidi jahedam ilm, kuid samas annavad mõned mudelid lootust kõrgrõhuharja tugevnemisele, mis tähendab sadudele lõppu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles