Tuuli Roosma: tegemist oli raskesti avastatava pettusega (1)

, teleprodutsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teleprodutsent Tuuli Roosma.
Teleprodutsent Tuuli Roosma. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Koostöö raamatupidaja ja minu vahel sai alguse 2007. aastal, kui lõin oma ettevõtte. Isik pakkus mulle teenust oma firma kaudu. Raamatupidaja tegeles igapäevaselt eelkõige maksudeklaratsioonide ja statistikaameti aruannetega – kaks valdkonda, millega ma ise tegeleda ei osanud ega jõudnud ning mida polnud põhjust mitte usaldada vastavat teenust pakkuvale isikule. Minu ettevõttel ei ole olnud kunagi maksuvõlga, statistikaameti aruanded olid alati tehtud, majandusaasta aruanded esitatud õigel ajal. 

Enne perega aastaks Siberisse sõitu arutasime raamatupidajaga, kuidas peaks toimuma firma raamatupidamine ajal, mil mina ei pruugi olla kättesaadav. Kuna Siberi kogukonnas puudus teadaolevalt pidev ligipääs internetile, ent Eestis käis teiste saatesarjade tootmine edasi, siis sai raamatupidaja mõnevõrra suuremad õigused teha internetipangas makseid ajal, mil mina neid teha ei saanud. Vastav usaldus oli kasvatatud viie aastaga viperusteta toiminud koostöös. Ometi, samal ajal kui meie sõitsime perega Siberi poole, tegi raamatupidaja esimese ülekande enda ettevõttega seotud maksu- ja tolliameti (EMTA) kontole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles