Volkswagen lõpetab Lõuna-Koreas enamike mudelite müümise

Aivar Pau
, tehnikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen.
Volkswagen. Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS

Volkswageni heitgaasipettuse skandaali tagajärjed ei taha kuidagi vaibuda – kui  USA-s on autotootja uute mudelite müük juba kolinal alla kukkunud, siis Lõuna-Koreas läheb asi veelgi karmimaks.

Nimelt on otsustanud Volkswagen seal sisuliselt kõigi uute mudelite müügi. Selle põhjuseks peetakse asjaolu, et aasta esimesel poolel on seal müük langenud koguni 33 protsenti, vahendab portaal Roadshow.

«Otsustasime seotud mudelite müügi peatada vähendamaks segaudst edasimüüjate ja klientide seas,» ütles VW Grupi pressiesindaja Reutersile.

Lõuna-Korea on võtnud VW heitgaasijuhtumit väga tõsiselt. Möödunud kuul arreteeriti näiteks kohalik Volkswageni esinduse juht ning riigi keskkonnaministeerium kaalub kogu VW Grupi toodangu keelu alla panemist – see võib puudutada ka Audi ja Bentley autosid. Tühistatud on enam kui 30 mudeli sertifikaadid.

Pärast pettuse ilmsikstulekut lõi Volkswagen tarkavarauuenduse, mis auto heitgaasinormidele taas vastavaks muudab. Eestis on selle endale saanud ligi 40 masinat. Eestis on praegu maanteeameti andmete kohaselt ligi 4400 uut ja kasutatud Volkswagenit, mis tarkvarauuendust vajavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles