Eesti loob Lääne-Euroopasse oma andmekeskuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberrünnakud toimuvad aina sagedamini.
Küberrünnakud toimuvad aina sagedamini. Foto: SCANPIX

Kartes Venemaa küberrünnakut või sissetungi, plaanib Eesti riik luua endast virtuaalse koopia Suurbritanniasse, kirjutas Briti päevaleht Financial Times. Brexiti tõttu alustati läbirääkimisi ka Luksemburgiga.

Läbirääkimised käivad Tallinna ja Londoni vahel, et varundada Suurbritannias nii Eesti valimiste, varade, panganduse kui ka kogu valitsuse bürokraatiaga seotud andmeid ja hoiustada neid turvalises kohas, teatasid Eesti ametnikud.

Eesti kasutab juba oma saatkondi välismaal, et hoiustada servereid ja kaitsta valitsuse dokumente. Üha kasvavad pinged ning suurenevad mured seoses küberrünnakute ja idanaabriga ajendavad riiki plaanima nüüd märksa ambitsioonikamaid eriolukorra meetmeid.

«Meil on väga agressiivne naaber ja peame tagama selle, et mis iganes meie territooriumiga tulevikus juhtub, elab Eesti selle üle,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Taavi Kotka. «Kui peaks juhtuma midagi väga halba, tahab Eesti öelda, et meie maa siiski säilib – saame siiski olla oma riik, isegi siis, kui meil pole meie territooriumi.»

Briti valitsuse kõneisik kinnitas, et Suurbritannia on Eestiga arutanud «andmete ühise juhtimise projekti».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles