PPA kuulutas välja uute vormide hanke (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti töötajad saavad uuendatud vormid.
Politsei- ja piirivalveameti töötajad saavad uuendatud vormid. Foto: PPA

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) kuulutas täna välja uue vormivarustuse täisteenuse hanke, mille eeldatav maksumus on 8,9 miljonit eurot, hinnapakkumisi oodatakse 15. septembrini.

Tegemist on avatud rahvusvaheline hankega ning see koosneb kahest osast -  vormiriietus ja jalanõud. Uues hankes ei pea pakkujad enam pangagarantiid esitama ning loobume ka strateegilise laovaru nõudest.

Küll ei loobu PPA leppetrahvidest lepingutingimuste mitte täitmisel, kuid võrreldes eelmise, eelmisel aastal nurjunud hankega on need väiksemad.

PPA peadirektori asetäitja Tauno Tuisu sõnul kaasas PPA hankeprotsessi eri valdkondade eksperte ning küsis tagasisidet võimalikelt pakkujatelt.

«Kaasasime hanke ettevalmistusse PPA väliseid rõivatehnolooge, kes aitasid täpsustada riietuse tehnilisi kirjeldusi ning lõikefaile. Ühtlasi osales ettevalmistuses PPA väline logistikaekspert, kes aitas täpsustada täisteenuse toimimisega seotud küsimusi,» selgitas Tuisk.

PPA ootab uue vormivarustuse täisteenuse hanke hinnapakkumisi hiljemalt 15. septembril, pärast mida vaatab hankekomisjon, kuhu kuuluvad nii PPA töötajad kui ka välised nõustajad,  hinnapakkumised läbi ning oktoobrikuu keskpaigaks peaks selguma edukas pakkuja. Prognooside kohaselt peaks esimene partii uusi vormirõivaid PPA kasutusse jõudma 2017. aasta suve teisel poolel.

PPA alustas uue vormi arendamist ja täisteenusele ülemineku ettevalmistamist 2014. aastal. 2015. aastal kujundati uus vorm, valmistati näidiseksemplarid ning viidi läbi vormi testkandmine. 2015. aasta teisel poolel kuulutas PPA välja täisteenuse hanke uuele vormivarustusele, kuhu esitati kaks hinnapakkumist.

Kuna pakkumised ületasid eeldatavat maksumust, lükkas PPA mõlemad pakkumised tagasi ja kuulutas mullu 4. detsembril hanke lõppenuks.

PPA arvestas eelmisel ühe vormikomplekti kohta 800-eurose väljaminekuga, kuid kahe hankel osaleja pakutud reaalne hind jäi 1200 euro kanti. Pakkujate küsitud 22 miljonit eurot ületas rohkem kui kaks korda summat, mida PPA oli vormide jaoks plaaninud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles