Saksa politsei teab sadu terroristidega seotud pagulasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: AFP/SCANPIX

Saksa politseil on andmeid 410 riigis viibiva pagulase sidemete kohta terroristidega, kirjutas täna ajaleht Neue Osnabrücker Zeitung.

Ajalehe andmetel uuritakse juba 60 juhtu.

«Arvestades lakkamatut rändevoogu Saksamaale, peame andma endale aru, et pagulaste seas võib olla tegevaid või endisi terroriorganisatsioonide liikmed või nende toetajad, keda innustavad äärmusliku islami aated,» tsiteerib leht kriminaalpolitsei esindajat.

Täna hommikul ütles Saksa siseminister Thomas de Maizière, et tervikuna ei ole Saksamaal pagulaste suhtes mingeid kahtlustusi.

«Me ei taha laiendada kahtlustusi kõigile pagulastele tervikuna, kuigi üksikutel juhtudel me viime läbi teatavaid protseduure,» ütles ta kommentaariks Saksamaa viimatistele sündmustele.

Saksamaal on viimase nädala aja jooksul leidnud aset neli inimohvritega rünnakut. Kolm rünnakut korraldasid Afganistani ja Süüria põgenikud, ühe Iraanist tulnu, kel oli Saksa kodakondsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles