USA maavägede eriüksus annab esmakordselt naistele väljaõpet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Roheliste barettide nime all tuntud USA maavägede eriüksus hakkab peatselt andma esmakordselt väljaõpet kahele naisele, kes kandideerivad üksuse liikmeteks, teatas sõjavägi esmaspäeval.

"Tegemist on esimese kahe naisega, kes valiti osalema eriüksusesse vastuvõtmise hindamisel" pärast seda, kui sõjavägi tühistas naistele kehtinud keelu, mis ei lubanud neil osaleda lahingurollis, ütles väljaõpet andva keskuse pressiesindaja major Melody Faulkenberry.

Faulkenberry kandidaatidest rohkem üksikasju ei avaldanud.

President Barack Obama valitsus otsustas 2013. aastal, et 2016. aastaks tuleks naistele avada kõik sõjaväerollid, kaasa arvatud jalaväes ja eriüksustes. Merejalavägi taotles mõningaid erandeid, kuid kaitseminister Ashton Carter seda ei lubanud.

Praeguse seisuga moodustavad naised USA merejalaväelaste ning maa-, mere- ja õhuvägede 1,34 miljonist tegevteenistuses sõdurist 15,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles