Agressiivne vang murdis Viru vanglas valvuril roide

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Viru vanglas murdis möödunud nädalal agressiivseks muutunud kinnipeetav valvuril roide, kokku oli nädala jooksul vanglates ametnike ründamisjuhtumeid koguni neli.

Viru vanglas muutus 19. juulil arsti vastuvõtul vang agressiivseks ning lõi juures viibinud vanglaametnikku tooliga. Ametnik võttis vangilt tooli ära, mille järel lõi vang ametnikku käega. Ametnik kasutas vangi vastu jõudu ja pani tal käed raudu. Hiljem tuvastati rünnaku alla sattunud vanglatöötajal roide murd, märkis justiitsministeerium.

Samal päeval saadeti Viru vanglas eelnevalt ohtlikuks hinnatud ja käeraudades vangi kambrisse. Vang lõi jalaga ametniku käes olnud kilpi, mis põhjustas ametnikule küünarliigese paistetuse. Ametnikud paigutasid vangi kambrisse.

21. juulil ei allunud Tartu vangla kinnipeetav läbiotsimise käigus ametniku korraldusele ning sõimas ja tõukas teda. Ametnikud kasutasid vangi vastu jõudu ja panid talle käerauad. Ametnikud ei saanud viga.

24. juulil jalutuskäigul solvas Tartu vang ametnikku. Jalutuskäigult kambrisse paigutamisel muutus käeraudades vang agressiivseks ja vehkis jalgadega tabades ametnikku jalaga kõhtu. Ametnik ei saanud viga.

Kõigi juhtumite asjus käivitus kriminaalmenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles