Clinton kuulutati ametlikult demokraatide presidendikandidaadiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clintoni nimetamisel ekraanidele ilmunud kiri.
Hillary Clintoni nimetamisel ekraanidele ilmunud kiri. Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA

Ühendriikides Philadelphias jätkuval Demokraatliku Partei kongressil kuulutati teisipäeval ametlikult erakonna presidendikandidaadiks Hillary Clinton.

Clintonist sai ühtlasi esimene naissoost kandidaat, kelle suurerakonnad on presidendivalimistele esitanud.

Pidulikul tseremoonial teatasid iga osariigi esindajad eelvalimiste tulemuse ja Philadelphia kohal saavutati vajalik arv 2382, mis oli nimetamiseks vajalik.

"Ajalooline," kirjutati Clintoni ametlikul Twitteri kontol kommentaariks, kui arv täitus.

USA demokraatide eelvalimistel Hillary Clintonile kaotanud Bernie Sanders on ärgitanud oma toetajaid hääletama presidendivalimistel Clintoni poolt. Paljud Sandersi toetajad suhtuvad Clintonisse umbusuga ega soovi tema poolt hääletada.

Erapoolikuses süüdistatud Demokraatide Rahvuskomitee (DNC) vabandas esmaspäeval Demokraatliku Partei presidendikandidaadiks edutult pürginud Sandersi ja tema poolehoidjate ees. Hiljuti lekkisid internetti DNC e-kirjad, millest selgus, et senaator Bernie Sandersi presidendikampaaniat üritati parteisiseselt nurjata tema rivaali Hillary Clintoni kasuks. DNC peaks olema eelvalimiste ajal erapooletu.

Dokumendil ei olnud DNC ametistlahkuva juhi Debbie Wasserman Schultzi allkirja. Viimane teatas pühapäeval kavatsusest astuda tagasi DNC juhi kohalt pärast esmaspäeval alanud ja neli päeva kestva parteikonverentsi lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles