Viis eluhetke: nutiseadmest on kasu vaid täis laetud akuga

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutiseadmest on kasu siis, kui selle aku on laetud.
Nutiseadmest on kasu siis, kui selle aku on laetud. Foto: Unsplash

Käimas on suvi ja keegi ei taha lihtsalt kodus istuda, vaid liikuda ringi õues, teistes linnades ja loomulikult ka rannas. Seetõttu kordub üks ja sama mure - nutiseadmed on küll võimekad, kuid mitte piisavalt suure toiteallikaga, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark.

Tühja akuga nutiseadmega taskus ringi liikuda on tobe, seetõttu on nüüd õige aeg varuda endale sobivad akupangad, soovitab Digitark. Kui sa pole kindel, kas sul võib akupanka vaja minna, mõtle järgnevatele olukordadele.

Mängimine – Pokemon Go

Mõni nädal väljas olnud rakendus on paljudel noortel ja ka vanematel suurimaks akuröövliks saanud. Pokemon kasutab korraga GPSi, andmesidet ja päikse käes olles ka tugevat ekraaniheledust. Ka kõige paremate akudega seadmed ei pea vastu korralikule kaheksatunnisele rännakule elukate otsimisel. Kujuta ette olukorda, kus haruldane tegelane on silme ees, kuid aku veab alt.

Elektrikatkestused

Vool võib kodus ära minna nii suvisel äikeseperioodil kui ka kõige süngemate talviste tuiskudega. Sellisel hetkel annab akupank võimaluse helistada lähedastele või abi kutsumiseks ning laadida täis näiteks tahvelarvuti, millega huvitav spordisündmuse vaatamine pooleli võis jääda.

Rannas muusikat kauemaks

Olgu see õhtune pidu või pikk päev pruunistumist rannas, muusika loob alati hea meeleolu. Muusika pikemaks esituseks võib vaja minna rohkem voolu nii telefonile kui ka kaasaskantavale kõlarile. Taaskord tagab hea sõber akupank probleemideta puhkuse.

Telkimine ja reisimine

Üldjuhul küll minnakse telkima metsa, et saada linnaelust ja nutiseadmetest eemale ja seda juba mitmeks päevaks. Tänapäevased nutiharjumused tulevad ikkagi kaasa ja vajadusel saab akupangaga juurde anda vajalikke tööpäevi nutiseadmetele erinevate tegevuste jaoks nagu muusika kuulamine, taskulambi kasutamine või navigeerimine. GPSi jaoks nutiseadmes võib Eestis ja mujal maailmas vaja minna eraldi toidet, et hädaolukorras ikkagi tagasi koju või lähimasse linna pääseda.

Lisavarustuse laadimine

Akupank ei ole mõeldud ainult telefoni laadimiseks, vaid sellega saab laadida ka erinevaid lisaseadmeid nagu nutikellad, aktiivsusmonitorid, kaasaskantavad kõlarid jm. Kuhu taha vähegi on võimalus kaabel pista, seda laadida ka saab.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles