Töövõimereform tekitab maainimestele tüli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuenduste tõttu tuleb inimestel läbida pikki maid, et töötukassasse kohale pääseda. Samuti võtab uus hindamine kaua aega.
Uuenduste tõttu tuleb inimestel läbida pikki maid, et töötukassasse kohale pääseda. Samuti võtab uus hindamine kaua aega. Foto: Erik Prozes / Postimees

Töövõimereformi teine etapp algas 1. juulil. Kehtima hakkas uus hindamise süsteem, mis on kaasa toonud mitmeid murekohti ja tekitanud inimestes küsimusi ja pahameelt.

Töövõimereform puudutab otseselt pikaajalise tervisekahjustusega ning puudega inimesi, kellel on uue süsteemi järgi tuvastatud osaline või puuduv töövõime või varem kehtinud süsteemi järgi püsiv töövõimekaotus.

Reformi tulemusena määratakse nüüd töövõimekaotuse asemel hoopis töövõime: puuduv, osaline või täielik. Otsuse tegemisel on abiks arst ning töövõimetuse protsente enam ei määrata. Hindamiseks tuleb minna töötukassasse kohale, ent erivajadusega inimesele võib see olla raske, kui mitte võimatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles