Olustverre kogunevad viie riigi hoburakendid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungaris treeniv Pille-Riin Roosileht osaleb ületuleval nädalavahetusel Austrias toimuvatel üherakendite maailmameistrivõistlustel ja teda seetõttu Olustvere mõõduvõtul kaasa tegemas ei näe. Küll aga on seal kohal paljud Eesti ja naaberriikide hoburakendisportlased. Pildil juhib kutsar Riina Rõa ratsut Pin Rock’s Poppius koos gruum Age Põldaruga.
Ungaris treeniv Pille-Riin Roosileht osaleb ületuleval nädalavahetusel Austrias toimuvatel üherakendite maailmameistrivõistlustel ja teda seetõttu Olustvere mõõduvõtul kaasa tegemas ei näe. Küll aga on seal kohal paljud Eesti ja naaberriikide hoburakendisportlased. Pildil juhib kutsar Riina Rõa ratsut Pin Rock’s Poppius koos gruum Age Põldaruga. Foto: Karmen Kasemets

Homsest nädala lõpuni Olustveres kestval Eesti ajaloo esimesel rahvusvahelisel hobuste rakendispordivõistlusel teevad kaasa viie riigi kutsarid.

Olustverele ei ole ratsasport midagi uut. Nõukogude ajal, samuti taasiseseisvumise järel peeti seal arvukalt osalejate- ja publikurohkeid võistlusi. Omaaegsed korraldajad teavad rääkida suisa 4000–5000 pealtvaatajast. Viimasel aastakümnel ei ole säärase mastaabiga üritusi korraldatud, kuid seos ratsaspordiga on säilinud Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli talli kaudu.

Möödunud sügisel sõlmisid Olustvere teenindus- ja maamajanduskool, Eesti ratsaspordi liit ning Ratsaspordivõistluste Korraldamise mittetulundusühing lepingu Olustveres ratsaspordivõistluste traditsiooni taastamiseks. 29.–31. juulini asetleidev rahvusvaheline rakendispordivõistlus ongi selle esimene vili.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles