Tallinnast on välja veetud rekordkogus lund

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumevedu Tallinnas.
Lumevedu Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Linnavalitsus eraldas täna reservfondist kommunaalametile 319 558 eurot ehk viis miljonit krooni linnatänavatelt lume väljaveo kulude katmiseks.


Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on käesoleval talvel juba kõik lumeveoga seotud rekordid löödud, kuigi talve lõpuni on veel tublisti aega.

«Kõik meie senised rekordid on löödud ja juba jaanuarikuu seisuga on linnast välja veetud umbes 620 000 kuupmeetrit ehk umbes 50 000 autokoormat lund,» rääkis Boroditš.

«Eelmisel talvel, mis oli samuti lumerohke ja mida me kõik pidasime rekordiliseks, veeti linnast välja 213 000 kuupmeetrit lund. See on ligikaudu kolm korda vähem kui käesoleval talvel jaanuarikuu seisuga,» lisas ta.

Abilinnapea sõnul oli eelmise talve lume kogus võrreldes varasema ajaga jällegi märkimisväärselt rekordiline. Nii näiteks veeti 2008/2009 talvel Tallinnast välja vaid 28 000 kuupmeetrit lund.

Boroditš meenutas, et aasta lõpul lubas ka vabariigi valitsus kohalikke omavalitsusi lumetõrjetöödel rahaliselt toetada. «Tegime taotluse 20 miljonile kroonile, kuid saime vaid 1,5 miljonit ja nüüd tuli lõplik vastus, et valitsus ei näe võimalust lumevedu küsitud summa ulatuses finantseerida,» ütles ta. Tallinna linnas tehtud lumeveo tööde maht on juba praegu üle 30 miljoni krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles