New Yorgi osariigis on nii kuum, et hobusesõnnik süttis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobusesõnnik
Hobusesõnnik Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide idarannikul, eelkõige New Yorgi osariigis on kuumalaine, mis on kestnud juba pikemat aega.

Tuletõrjujate sõnul on temperatuur nii kõrge, et mitmes paigas on hobusesõnnik süttinud ja tulekahju tekitanud, edastab foxnews.com.

Osariigi kuberner Andrew Cuomo andis käsu, et osariigi ujumispaigad ja pargid oleksid külastajatele kauem avatud, et kodanikud saaksid seal end jahutada.

New Yorgi osariigi keskkonnakaitseamet on sel kuul saanud kümneid kaebusi Throopist, kus asub palju hobusetalle, et kuumuse tõttu sealt tulev lehk  ja suits ajavad iiveldama ja tekitavad uimasust. Uurimisel ilmnes, et paigas oli palju põlenguid, mille põhjustasid hobusesõnniku süttimised.

Võimude teatel olid tallide omanikud pannud sõnniku kuhjadesse, mis päikese ja kõrge temperatuuri juures süttisid.

Tuule suuna pöördudes jõudis põleva sõnniku lehk elurajoonidesse. Hobusesõnnikupõlenguid käis kustutamas mitu tuletõrjebrigaadi, kellel kulus selleks mitu tundi.

Meteoroloogide teatel on sel nädalal New Yorgi osariigis keskmine temperatuur 32 kraadi ja see jääb selliseks veel mõneks ajaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles