Air France'i töötajate streik mõjutab tuhandeid reisijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France'i lennukid seisavad Charles de Gaulle lennujaamas Pariisis.
Air France'i lennukid seisavad Charles de Gaulle lennujaamas Pariisis. Foto: JACQUES BRINON/AP

Nädala pikkune Air France'i töötajate streik mõjutas eile ja täna rohkem kui 30 000 reisijat. Arvatavasti  kestab tööseisak kuni 2. augustini.

Kaks ametiühingut, mis esindavad Air France'i salongipersonali andsid eelmisel nädalal teada, et streigivad 27. juulist kuni 2. augustini. Tegu on ühe kõige reisijate rohkema nädalaga aastas.

Streik korraldati, sest läbirääkimised tööseaduse, palga ja edutamiste üle jooksid liiva. Ametiühingud protesteerivad lepingu muutuste üle, mis lähevad käiku 1. novembrist 2016.

Tänases avalduses ütles Air France, et opereerib enam kui 90% oma pikkadel liinidel, 85% siselendudel ning 75% keskmise pikkusega väljuvatel ja sisenevatel lendudel Pariisis.

Air France'i lendusid opereerivad teised lennufirmad nagu HOP, KLM ja Delta on streikidest puutumata. Kuna Air France lisas HOPi lennud oma statistikasse on tegelik ära jäänud lendude hulk ilmselt suurem.

Firma soovitas klientidel endaga kontakteeruda päev varem, kui nende lendu on tabanud muutus.

Air France'i juhid on kritiseerinud streigi tingimusi ja aega. «See on väga ebaproportsionaalne,» ütles firma tegevjuht Frederic Gagey. «Streik sellisel perioodil on väga shokeeriv.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles