Ansip Läti seimi eesistujale: kriisi ajal paistis Eesti ja Läti lähedus silma

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Läti seimi spiikri Solvita Āboltiņaga, kellega kõneleti põhiliselt kahe riigi koostööst, Ansip rõhutas, et majanduskriisi ajal paistis Eesti ja Läti
lähedus eriti silma, kuna rasketes oludes juhiti riike sarnastelt põhimõtetelt.

«Nii Eesti kui Läti rahvas saab aru, et valitsus ei saa mustast kübarast jäneseid välja tõmmata ning inimesed suudavad mõista kriisis tehtud valusaid otsuseid,» ütles peaminister Ansip.

Ta lisas, et viimaste osas on kaks riiki käitunud väga sarnaselt. «Vajadus muuta majanduse struktuuri, tõsta makse ja pensioniiga – need kõik on olnud hädavajalikud otsused, millega me kriisile reageerisime. Euroopas peavad mitmed riigid nende raskete muudatustega alles alustama.»

Läti parlamendi spiiker tänas Eestit valmiduse eest osaleda rahvusvahelises finantsabi paketis ning ütles, et on kindel omada naabrit, kes tuleb raskes olukorras appi.

Kahe riigi koostöö osas kõneleti nii ühise strateegilise huvi valdkonnast energeetikast kui ka Eesti-Läti koostöö raportis nimetatud praktilistest projektidest. Viimaste osas mainiti muu hulgas näiteks ravimite võimalikke ühishankeid, mis muudaksid medikamendid inimeste jaoks odavamaks. Positiivse näitena tõsteti esile juba toimivat väga head koostööd kiirabiteenuse osutamisel Valga-Valka piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles