Rahvusvahelisel luurevõistlusel stardivad pärnakadki

, Kaitseliidu pressiohvitser
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Pillman ja Janno Lampp mullusel admiral Pitka luurevõistlusel, kust koju toodi kolmas koht.
Jaan Pillman ja Janno Lampp mullusel admiral Pitka luurevõistlusel, kust koju toodi kolmas koht. Foto: Eha Jakobson

Tänavusel rahvusvahelisel admiral Pitka luurevõistlusel läheb rajale 26 võistkonda üheksast riigist, nende hulgas Kaitseliidu Pärnumaa maleva esindus.

Varasematel patrullretkedel silma paistnud Pärnumaa maleva I võistkonna liikme Janno Lamppi sõnutsi on tunne enne jõukatsumist igati hea hoolimata sellest, et meeskond ei stardi samas koosseisus kui tavaliselt.

"Üks meie võistkonnakaaslasi peaks kohe-kohe isaks saama, mistõttu otsustas ta raske südamega jääda koju," märkis Lampp. Asendusmehena läheb rajale kogenud militaarsportlane Kristo Sinivee, kes mõni nädal tagasi saavutas koos Vändra relvavendadega Raplamaal Põrgupõhja retkel esikoha.

Sinivee möönis, et väike ärevus on ikka sees, aga eelkõige teada-tuntud raske maastiku, mitte hästi kokku töötanud meeskonda sulandumise pärast. "Usun, et meil ei teki probleeme. Ja kui tekibki, suudame need rahulikult ühtse meeskonnana lahendada," lausus Sinivee. "Alati tuleb anda endast parim, küll siis tulemused järele tulevad."

Võistkonna kolmanda liikme Jaan Pillmani peaeesmärk tänavusel võistlusel eneseületus, sest ta taastub hiljutisest pöidlaluu murrust. "Eks see anna veel pikalt tunda ja võib hakata ülesannete täitmist segama, aga loodan, et mitte palju," rääkis Pillman. "Tunne on igatahes hea, ootan palju põnevust, et kombata oma võimete piire."

Pärnumaa maleva esimesse võistkonda kuuluvad niisiis Janno Lampp, Jaan Pillman, Tarmo Tuuling ja Kristo Sinivee. Neile pakuvad konkurentsi Poola, Soome, Taani ja Suurbritannia, Rootsi, Ameerika Ühendriikide, Hispaania ja Leedu riigikaitseorganisatsioon, kohalikud jõustruktuurid, kaitseliitlased ja kaitseväelased.

Admiral Pitka luurevõistlus on rahvusvaheline sõjalis-sportlik üritus, mis toimub igal aastal Eesti eri piirkonnas, et vähendada Eesti võistkondade koduväljaku eelist. Eesmärk on mõõta reaalsusele lähedastes oludes osalejate väljaõppe taset, relvastust/varustust ja moraali.

Nelja päeva jooksul peavad võistlejad läbima varjatult linnulennult ligemale 120 kilomeetrit ja täitma kontrollpunktides ülesandeid alates laskmisest ja lõpetades veetakistuse ületamisega.

Kaitseliidu korraldatava militaarvõistluse ülem on Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, peakohtunik on Soome reservohvitser kapten Tomi Haimelin ja peakorraldaja Kaitseliit. Jõukatsumise ettevalmistusse ja korraldusse on kaasatud nii kaitsevägi, Erna selts, laskurliit kui muud organisatsioonid. Kokku võtab võistlusest ja selle korraldamisest pea pool tuhat inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles