Galerii: Scoutspataljon sai uue ülema

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolonelleitnant Andrus Merilo andis täna 1. jalaväebrigaadi Paldiski linnakus toimunud rivistusel Scoutspataljoni juhtimise üle major Tarmo Kundlale.

1. jalaväebrigaadi ülema kolonelleitnant Veiko-Vello Palmi sõnul on Scoutspataljonil ees mitu keerulist ülesannet: kolimine Tapa linnakusse ning uute jalaväe lahingumasinate CV90 kasutusele võtmine. «Ma olen kindel, et täna pataljoni juhtimise üle võtnud major Kundla jätkab oma eelkäija tööd ning muudab väeosa veelgi paremaks, kui see täna on,» ütles ta kaitseväe peastaabi teatel.

Major Kundla on kaitseväes teeninud alates 1996. aastast, olnud seejuures eri ametikohtadel Vahipataljonis ning teeninud aastatel 2012–2013 Scoutspataljoni staabiülema ja 2013–2015 1. jalaväebrigaadi operatiivjaoskonna ülemana. Alates 2015. aastast oli ta välisteenistuses Ameerika Ühendriikides. Varem on ta osalenud luureüksuse Baltsquadron-10 staabiohvitserina Bosnias ja Hertsegoviinas ning planeerimisohvitserina operatsioonil Afganistanis.

Seni Scoutspataljoni juhtinud kolonelleitnant Merilo jätkab teenistust kaitseväe juhataja sõjalise nõunikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles