Toidud, mis aitavad sul menstruatsiooni paremini üle elada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Päevade ajal tunnevad naised kõige rohkem valu alakõhus ja rindades. Kas teadsid, et neid toite süües on võimalik valu ja puhitust vähendada? Loe lähemalt ja saad teada, milliseid toite võiks süüa, et päevad valutumalt mööduksid. 

Woman’s Day pani kirja seitse toitu, mille söömine võiks päevade valulikkust vähendada.

Ingver

Ingveritee võib vähendada kõhukrampidest tulenevat valu. Tee nii: koori ja viiluta pöidlasuurune tükk ingverit tassi koos kuuma vee ja sidruniviiluga, lase viis minutit tõmmata enne, kui jooma hakkad.

Lõhe

Leiti, et naised, kes söövad rohkem oomega-3-rasvahappeid, ei tunne päevade ajal nii palju valu. Söö kala kaks korda nädalas, et saaksid vajaliku koguse oomega-3-rasvu.

Steik

Punasest lihast saab rauda, mida su kehal on päevade ajal eriti tarvis. Kui sa ei taha nii palju liha süüa, siis proovi spinatit, ube ja läätsesid.

Rohelised juurviljad

Need ei pruugi sind päevade ajal isutada, aga lehtkapsas, spinat ja brokoli leevendavad kõhuvalu ja neis on palju vitamiine.

Probiootiline jogurt

Kaltsiumirikas probiootiline jogurt mõjub seedimisele hästi ja leevendab puhitustunnet kõhus.

Tume šokolaad

Suhkru söömine päevade ajal võib hoopis suurendada ebameeldivat ja valulikku tunnet. Tumedas šokolaadis ei ole nii palju suhkrut kui piimašokolaadis ja selles on magneesiumi, mis leevendab päevade valulikke sümptomeid.  

Päevalilleseemned

Päevalilleseemnetes on E-vitamiini, mis leevendab valulikkust rindades ja kõhukrampe. Avokaados, munades ja mandlites on ka palju E-vitamiine, kui soovid seemnetele alternatiivi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles