Matt Damoni järgmise filmi treiler tehti maatasa: ainult valge mees suudab päästa maailma?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matt Damon
Matt Damon Foto: SCANPIX

Hiljuti jõudis kinodesse Matt Damoni uus märulifilm «Jason Bourne», mis sai hea vastuvõtu osaliseks, kuid juba on olemas ka ta järgmise filmi «The Great Wall» treiler, mis tehti aga maatasa.

Damon kehastab selles filmis Suurt Hiina müüri müstiliste deemonite eest kaitsvat sõdalast, edastab news.com.au.

Vaatajatel tekkis arusaamatus, et mida teeb valge mees keset iidseid hiina sõdalasi. Samas tõstatati küsimus, miks peaosas Damon, mitte mõni Hiina staar.

Filmi kritiseeris Twitteris pikalt Taiwani-USA staar Constance Wu, kes teatas, et Hollywood peaks «lõpetama valgete meeste maailmapäästmise missiooni ülistamise».

«Ida kangelased ei näe välja nagu Matt Damon. Me ei vaja selliste kangelaste poolt päästmist. Meile meeldib meie kultuur ja nahavärv, meil tuleb oma lood ise jutustada,» teatas näitlejanna.

Youtube`i video juures on kommenteeritud, et on kummaline vaadata Matt Damoni tegelase hiinlastest vanemaid.

Hiina-USA uues filmis teeb kaasa rida Aasia riikidest pärit näitlejaid, kuid neil on teisejärgulised rollid. Peategelast kehastab Matt Damon ja veel kaht põhitegelast Willem Dafoe ja «Troonide mängu» Tšiili päritolu näitleja Pedro Pascal.

Film peaks vaatajateni jõudma selle aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles