Rootsi riik hakkab elanike seksuaalelus sorima (3)

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi rootslased on tuntud selle poolest, et nad räägivad seksist avameelselt, valivad nad tavaliselt partnereid hoolikalt.
Kuigi rootslased on tuntud selle poolest, et nad räägivad seksist avameelselt, valivad nad tavaliselt partnereid hoolikalt. Foto: West Coast Surfer/picture alliance/moodboard/Scanpix

Pärast Rootsi ajalehtede hiljutisi uuringuid, millest selgus, et rootslased on hakanud vähem seksima, on sealne valitsus otsustanud probleemiga riiklikul tasandil tegelema hakata.

Rootsi terviseminister Gabriel Wikströmi sõnul kavandab Rootsi valitsus suurt uuringut, milles võetakse luubi alla Rootsi inimeste seksuaalelu, kirjutavad Dagens Medicin ja The Local. Uuringust peaks selguma, kas ajakirjanduses kõlapinda leidnud oletused vastavad tõele. Kui see tõesti nii peaks olema, siis püütakse välja selgitada ka põhjused.

Viimane suur seksiuuring tehti Rootsis 1996. aastal ja selle tulemused avaldati 2000. aastal. Uuringust selgus, et keskmiselt on Rootsi meestel olnud 7,1 seksuaalpartnerit ja naistel 4,6 partnerit. Sugudevahelist erinevust põhjendatakse sellega, et mehed ja naised defineerivad sõna «partner» erinevalt.

Wilkstromi hinnangul ei tohiks seksuaalpoliitika keskenduda üksnes seksiga kaasnevatele ohtudele, vaid senisest enam peaks toonitama ka seksi positiivseid mõjusid. Küsimusele, kas stress ja teised tervisega seotud probleemid mõjutavad Rootsi inimeste seksuaalelu, vastas minister, et ka selle küsimusega tuleks poliitikutel senisest enam tegelema hakata.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles