Pildid ja video: orkaan Nida seiskas Hongkongis elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina ja USA meteoroloogide teatel tabas Hongkongi selle aasta esimene suurem orkaan, mis sai nimeks Nida.

Reutersi andmetel ulatus orkaanis tuule kiirus üle 100 kilomeetri tunnis ja sadas paduvihma, mille tõttu elu selles Hiina erihalduspiirkonnas seiskus.

Hongkongi lennujaam teatas rohkem kui 150 lennu ärajäämisest, koolid, lasteaiad, ametiasutused, börs ja ostukeskused suleti.

Mitmed ehitised ja autod said tormituules kannatada ning tuulega kaasa liikunud praht koos vihmaveega tekitas teedele takistusi.

Hongkongi lennujaamas on lõksus sadu lennureisijaid, mitmed lennud suunati Hongkongi asemel teistele Hiina lennuväljadele.

Meteoroloogide teatel liigub Nida edasi kiirusega 25 kilomeetrit tunnis Hiina sisemaa Guangdongi provintsi suunas. Tuule kiiruseks mõõdeti 151,2 kilomeetrit tunnis.

Orkaanihoiatus on antud Hiina lõunaosas asuvatele linnadele, kaasa arvatud Shenzhen, Dongguan, Guangzhou, Foshan ning Guangxi Zhuangi autonoomsele piirkonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles