Kerry kutsus Venemaad ja Assadi end vaos hoidma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleppo linn Süürias.
Aleppo linn Süürias. Foto: ABDALRHMAN ISMAIL/REUTERS/Scanpix

USA välisminister John Kerry kutsus eile Moskvat üles ennast ja Süüria valitsust vaos hoidma.

Ägedad lahingud Süürias jätkuvad, hoolimata lootusest poliitilise ülemineku algusele.

«On äärmiselt tähtis, et nii Venemaa kui ka Assadi režiim hoiduksid pealetungioperatsioonidest, nagu on meie kohus hoida sellistest operatsioonidest eemal opositsioon,» lausus ta ajakirjanikele.

Kerry sõnul on valitsuse rünnakud takistanud vaenutsevatel osapooltel kohtuda kõnelusteks esmaspäeval, mil režiimi- ja opositsioonijõud pidid poliitilise ülemineku raamistikus kokkuleppele jõudma.

«Tähtaeg seati kokkuleppega, mille kohaselt pidid osapooled olema valmis kõnelustele minema ja viivitamatult läbirääkimisi alustama,» märkis ta.

«Kuid jätkuvate pealetungioperatsioonide tõttu pidas opositsioon võimatuks Genfi tulla ja tegelikult vaenutegevuse lõpetamise üle läbi rääkida.»

President Bashar al-Assadi väed on ümber piiranud konflikti ühe tulipunkti Aleppo linna mässuliste valduses olevad piirkonnad.

Venemaa ja USA juhivad nimeliselt koos rahvusvahelisi jõupingutusi, millega tahetakse Assadi režiim relvastatud opositsiooniga ühise läbirääkimistelaua taha tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles