Kuiva ja kuuma ilma on augustis oodata vaid paaril päeval

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tuleb august mõõdukalt soe ja sajune ning kuivemat ja kuumemat ilma on oodata vaid paariks-kolmeks päevaks.

Alanud augustikuule on iseloomulik ebapüsiv ilm. Euroopa põhjaalade kohale jääb tõenäoliselt pikemaks ajaks püsima kõrgetesse õhukihtidesse ulatuv madalrõhuala ja selle serva mööda liiguvad üksteise järel edelast kirdesse madalrõhulohud, tuues kaasa niiskust ja sagedasi sajuhooge ning mõõdukat sooja, kirjutab ilmateenistus kuuprognoosis.

Vahetevahel kandub lõunavoolus ka südasuvist soojust. Praegustel andmetel on selleks kõige soodsamad tingimused teise dekaadi lõpul, mil temperatuur tõuseb üle 25 kraadi. Atmosfääriprotsesside jõulisusest sõltuvalt võib palavam ja kuivem periood kesta aga vaid paar-kolm päeva. Lühiajalisi jaheduse sissetunge on harva – orienteeruvalt teise dekaadi algul ning uuesti kuu lõpus.

Kuu lõikes tervikuna jääb augusti keskmine õhutemperatuur kas normi piiresse ehk vahemikku 15,4–17,5 kraadi või sellest kõrgemale ning ka sademeid on normi piires ehk 68–103 millimeetrit või sellest rohkem. Tugevamad sajud seonduvad edela-lõuna poolt saabuvate madalrõhulohkudega, mis toovad kaasa rohkelt niiskust ja suure temperatuurikontrasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles