Välisministeeriumi asekantsler kohtub täna Eesti laevakaitsjatega

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asekantsler Annely Kolk kohtumisel Indias.
Asekantsler Annely Kolk kohtumisel Indias. Foto: Välisministeerium

Indias visiidil viibiv asekantsler Annely Kolk kohtub täna Chennais vanglas viibivate Eesti kodanikega ning vangla administratsiooni esindajatega. 

Välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler Annely Kolk arutas eile New Delhis India kolleegidega laevakaitsjate kaasust ning karistatud isikute üleandmise lepinguga seonduvat.

Kohtumisel India välisministeeriumi konsulaarasjade asekantsleri Dnyaneshwar Mulayga rõhutas Kolk Indias vanglas viibivate Eesti laevakaitsjate kaasuse olulisust Eestile. «Eesti kodanikega toimuv Indias on Eesti valitsuse suure tähelepanu all ning ootame, et kohtupidamine edeneks viivitusteta,» rõhutas Kolk.

Mulay kinnitas, et India mõistab Eesti muret ning lubas ka välisministeeriumi poolt Eesti valitsuse ootused Tamil Nadu osariigi ametivõimudele edastada.

Kohtumisel India välisministeeriumi majandusala asekantsleriga poliitikaküsimuste asekantsleri ülesannetes Amar Sinhaga kinnitas Annely Kolk veelkord, et Eesti on valmis karistatud isikute üleandmise lepingu esimesel võimalusel allkirjastama ning tal on valitsuselt ka vastav volitus.

Sinha märkis, et ka India on valmis lepinguga edasi minema, kuid selgitas et kooskõlastusprotsess võib Indias kauem aega nõuda. India välisministeeriumi toetus on Sinha sõnul lepingu allkirjastamiseks olemas.

Sel nädalal plaanis kohtumised ka Tamil Nadu osariigi ametivõimude ning Ühendkuningriigi peakonsuliga Chennais.

Järgmisel nädalal kohtub Annely Kolk karistatud isikute lepingu osas ka India siseministeeriumi esindajatega. Antud lepingu eest Indias on vastutav siseministeerium.

Kohtumine vangis viibivate Eesti kodanikega peaks välisministeeriumi andmetel toimuma täna 14-15 ajal eesti aja järgi.

India Tamil Nadu osariigi politsei arreteeris 2013. aasta 18. oktoobril piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli indialaste, brittide ja ukrainlaste kõrval ka 14 Eesti kodanikku. Sama aasta detsembris esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Vahepeal mitu kohtuastet läbinud kohtuasja saatis India ülemkohus tagasi alama astme Tuticorini kohtusse, mis tegi oma otsuse 11. jaanuaril, määrates süüalustele relvadega riiki sisenemise eest viieaastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles