Bakuu: Armeenia president on mineviku pantvang

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserbaidžaani välisminister Elmar Mammadyarov
Aserbaidžaani välisminister Elmar Mammadyarov Foto: Anton Novoderezhkin/Anton Novoderezhkin/TASS

«Armeenia president Serž Sargsjan on mineviku pantvang ega suuda mõtestada tänapäeva tegelikkust,» väitis Aserbaidžaani välisministeeriumi pressiesindaja Hikmet Hacıyev täna.

«Armeenia juhtkonna avaldus on arvestatud riigisisesele auditooriumile. See näitab veel kord, et Armeenia juhtkond on mineviku pantvang ega suuda mõtestada tänapäeva tegelikkust ning lähtub 1980. aastate välikomandöride mõttemallidest,» ütles Hacıyev meediale.

Ta rõhutas, et varem või hiljem saab Aserbaidžaan Mägi-Karabahhi tagasi.

«Ajutiselt Armeenia okupatsiooni all olev Mägi-Karabahh on Aserbaidžaani lahutamatu osa. Varem või hiljem taastab Aserbaidžaan seal oma suveräänsuse. Ärgu keegi selles kahelgu,» sõnas Hacıyev.

Armeenia president rõhutas varem, et mingeid ühepoolseid järeleandmisi Mägi-Karabahhi küsimuses ei tule.

«Mägi-Karabahh ei saa kunagi Aserbaidžaani osaks. See on välistatud. Kordan: välistatud. Olen tegelikult kogu oma teadliku elu pühendanud sellele küsimusele. Ja minu rahvale sobiva lahenduse saavutamiseks olen valmis ohverdama mitte ainult ükskõik millise ametikoha, vaid ka elu. Nii oli eile, nii on asjad ka täna ja on ka homme!» ütles Sargsjan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles