Filipiinide uimastivastases sõjas on tapetud üle 700 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide president Rodrigo Duterte kohtumisel USA välisministri John Kerryga Malacanangi presidendipalees.
Filipiinide president Rodrigo Duterte kohtumisel USA välisministri John Kerryga Malacanangi presidendipalees. Foto: POOL/REUTERS

Pärast president Rodrigo Duterte ametisseastumist on Filipiinide uimastivastases sõjas tapetud juba üle 700 inimese, edastas teisipäeval Yle.

Kümned inimõigusorganisatsioonid nõuavad maailmaorganisatsioonilt Duterte karmide meetodite hukkamõistmist.

Politsei andmetel on uimastivastases sõjas tapetud 402 kahtlusalust. Filipiinide meedia andmetel on politsei maha lasknud 603 inimest. Peale selle on tundmatud relvastatud mehed tapnud veel 211 inimest.

"Selle asemel, et narkootikumide küüsi langenud inimestele tagada õiguskaitse, nõuab president Duterte nende tapmist," kirjutati Kanada inimõiguslaste avalduses.

Filipiinide senaatori Leila de Lima väitel kasutab politsei uimastivastast kampaaniat ettekäändena tappa ka süütuid inimesi.

Duterte lubas juba valimiskampaania ajal algatada armutu sõja kuritegevuse vastu, millest tema sõnul kujuneb tema kuus aastat kestva ametiaja peamine raskuspunkt.

Duterte kutsus juunis endises kodulinnas valimisvõitu tähistades rahvast appi sõjas kuritegevuse vastu ja ärgitas relvaomanikke tapma narkodiilerid, kes kinnivõtmisel vastupanu osutavad. Riigipea on siiski rõhutanud, et politseil tuleb seadust järgida ning tulistada kahtlusaluseid juhul, kui korrakaitsjate elu on ohus.

Duterte vannutati riigi 16. presidendiks 30. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles