Nädalavahetuse surf Hiiu FUN-il

, Eesti Jahtklubide Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldarvestuse poodium
Üldarvestuse poodium Foto: Kristel Pulges

Harrastajate võistlussarja FUN kolmas etapp toimus Hiiumaal. Etapile registreerus 36 võistlejat, kes koos sõprade ja pereliikmetega sportlik-meelelahutusliku nädalavahetuse Kärdla jahisadama mugavustes veetsid. Eriti tore oli näha noorte arvukat osalemist. U20 arvestuses osales 8 noorsportlast, kes vaatamata teise võistluspäeva tugevale tuulele tublilt lõpuni sõitsid.

Esimene võistluspäev oli vaiksem, tuult 6-9 sõlme. Peeti kaks sõitu, mis paremini sobisid svertlaudadele ning olid meelepärased noortele. Teise võistluspäeva hommik tervitas kõiki kosutava äikesevihmaga, mis sujuvalt stardiks päiksepaiste ning 15-20 sõlme puhuva tuulega asendus. Võistlejate näod läksid naerule, saabunud olid ideaalsed surfitingimused. Peeti veel seitse sõitu. Autasustamise ajaks olid kõik väsinud, kuid äärmiselt õnnelikud - möödunud oli meeldiv surfinädalavahetus.

Hiiu etapi purjelaua võistluse võitis Raivo Saarm. Teise koha saavutas Aivar Kajakas ja kolmandaks tuli Boris Ljubtsenko. Kolme etapi kokkuvõttes jätkab liidrina Aivar Kajakas 14 punktise eduga Raivo Saarmi ees. Kolmas on hetkel Boris Ljubtsenko, kuid vaid ühe punki kaugusel on Andres Valkna.

Naiste arvestuses võitis Hiiu etapi Helle Väin. Teise koha saavutas Cerly Aulik ja kolmandaks tuli noor Helena Lindström. Sarja kokkuvõttes juhib Cerly Aulik, järgnevad Helle Väin ning Katrin Sula.

Master vanusearvestuses saavutas Hiiu etapil esikoha Aivar Kajakas Meigo Jäägeri ja Meelis Uustalu ees. Sarja kokkuvõttes on juhib masteritest Aivar Kajaks, teine on Meelis Uustalu ja kolmas Valde Viiding.

Hiiu etapi parim grand master on Raivo Saarm. Teise koha saavutas Andres Valkna ja kolmandaks tuli Peep Tomingas. Sarja kokkuvõttes juhib grand masteritest Raivo Saarm, teine on Andres Valkna ja kolmas Andrus Jõgi.

Aerulaua klassis tehti Hiiumaal kolm starti. Esikoha saavutas kahe sõiduvõiduga Mati Link. Teiseks tuli Valde Viiding ja kolmandaks Boris Ljubtsenko. Sama on järjestus ka sarja kokkuvõttes.

Naiste arvestuses võitis Hiiu etapi Cerly Aulik. Teise koha saavutas Siret Tara Liisa Aasma ees. Sarja kokkuvõttes juhib Cerly Aulik, teine on Katriin Saarep ja kolmas Siret Tara.

Hiidlased tänavad kõiki külalisi ning toetajaid meeldiva nädalavahetuse eest.

Hiiumaa etapi tulemused – purjelaud, aerulaud.

FUN sarja koondtulemused (3 etappi) – purjelaud, aerulaud.

Fotode autor Kristel Pulges – purjelaud ja aerulaud (SUP)

Eesti Purjelaualiidu FUN sarja finaaletapp toimub 27. – 28.augustil Saaremaal Nasval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles