Mobiilsideoperaatorid tõstavad mobiilse interneti võimsust Weekendi ajaks

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurüritustel on mobiilse interneti kasutamine väga suur.
Suurüritustel on mobiilse interneti kasutamine väga suur. Foto: Ants Liigus

Nädalavahetusel leiab Pärnus aset suurüritus Weekend Baltic Festival, mis toob suvepealinna kümneid tuhandeid külastajaid. Ka mobiilsideoperaatorid valmistuvad festivaliks, et ükski külastaja ei jääks kiire mobiilse internetita.

Elisa tagab oma klientidele kõne- ja netivõimsuse nii liikuva tugijaama kui ka uue tugijaama abil. Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli tõdes, et taolisel suurüritusel tehakse külastajate poolt palju videovõtteid ja pilte, mida võib juba sotsiaalmeedias neil ürituse päevil kindlasti massiliselt näha. «Festivali külastajad talletavad oma emotsioone kindlasti oma nutiseadmetega erinevates vormides, olgu see pilt või video ja seda laetakse sotsiaalmeedia kanalitesse üles, see omakorda tingib aga vajaduse lisada taolise külastajate arvu peale täiendavaid netimahte võrgus. Nii ongi Elisa Weekendil kohal liikuva tugijaamaga ja lisaks avame ka täiesti uue tugijaama klientide paremaks teenindamiseks,» rääkis Polli.

Pärnu rannas toimuvale suurüritusele prognoositakse kolme päeva peale ligemale 100 000 külastajat, mistõttu on ka Elisa käesolevaks nädalavahetuseks suurüritusele planeerinud täiendavaid kõne- ja netimahte nii 3G-s kui 4G-s ja seda liikuva tugijaama toel ja värskelt renoveeritud Pärnu Rannastaadionil täiesti uue tugijaama käivitamisega. Elisa liikuv tugijaam platseerub festivali peoalal.

Juhul kui võrgus siiski peaks taolise külastajate arvu peale tekkima lühiajalisi ülekoormusi, soovitab tehnoloogiaüksuse juht varuda pisut kannatust ja mõne minuti jooksul proovida uuesti helistamist. Samuti soovitab Polli suurürituse ajaks varustada end akupangaga, mille abil enda telefoni laadida, et side peol olevate sõpradega ei kaoks tühja aku tõttu

Tele2 plaanib kuuekordistada ürituse piirkonnas mobiilse interneti mahud, et festivalikülastajatele oleks kiire 4G alati kättesaadaval.

«Ehitame nädalavahetusel toimuva suursündmuse ajaks Pärnusse erilahenduse, lisades festivali tsentrisse kuus 4G sektorit ning sama palju 3G sektoreid, et ühelgi festivalikülastajal ei jääks sõpradega suhtlemata ning pildid peomelust sõpradega jagamata,» ütles Tele2 raadiovõrgu juht Tanel Sarri, kelle sõnul püstitatakse erilahendus festivali territooriumile pealava lähedusse.

Erilahenduse puhul liidab Tele2 1800 MHz ja 2100 MHz sagedused, mis võimaldab festivalikülastajatele 4G mobiilse interneti allalaadimiskiirust kuni 300 Mbit/s. 3G lisamahtusid pakutakse sagedusel 2100 MHz.

Mullu Pärnus esmakordselt toimunud Weekend Baltic Festivali ning sellega seotud üritusi külastas 90 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles