Rene Mandri kiitis noorte jalgratturite arengut

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U23 maanteerattakoondis.
U23 maanteerattakoondis. Foto: Erakogu

Eesti maanteeratturite U23 koondise peatreener Rene Mandri hindab noormeeste arengut heaks ning tiitlivõistluste kohad on välja teenitud.

Eesti hoiab hetkel Europe Touri U23 edetabelis 13. kohta ja U23 Nations Cup üldarvestuses ollakse 17. kohal. «Seis on ainult natuke kehvem kui eelmisel üliedukal aastal, kui lõpetati Nations Cup 11.kohal,» rääkis Mandri. «Samas on mitmed suurriigid meist tagapool,» vahendab Rattauudised.ee.

Mandri hinnangul liigutakse õiges suunas ning loodetavasti suudetakse järgmisel aastal paremaid tulemusi teha. «Osad noored, nagu Karl Patrick Lauk, on tublilt arenenud ja usun, et suudame järgmisel aastal paremini esineda kui sellel aastal. Poisid hakkavad vast töö vilju lõikama,» hindas peatreener. «Kui eelmisel aasta olid koondises veel vanemad poisid, kellega koos saime suht vähe töötada, siis nüüd tulevate poiste senine käekäik on suures osas ka koondise lükata-tõugata olnud.»

Samas tõi Mandri välja ka iga-aastase probleemi. «Juuniorie klassi jõuab suhteliselt vähe rattureid edasi, järelikult võiks noorteklubidesse rohkem noori jõuda ja Eesti võiks tervikuna olla paremini kaetud noortega tegelevate klubidega,» selgitas Mandri. «Rattasport on aga üsna kallis ja raske, mistõttu, eriti maapiirkondades, jääb see kättesaamatuks.»

Hetkel on tänu heale seisule U23 koondisel olemas ka maksimumarv kohti MMiks. «Pole küll kindel, kas viis sportlast ka välja viiakse – küsimus just seoses EMiga Nizzas, kus tuleb rajal Col d’Eze vallutada. Meil pigem head tempomehed ja sprinteritüüpi sõitjad ning puhas ronimine ei sobi,» selgitas Mandri. «Need ajad, kui kohti tiitlivõistlustele polnud, on nüüd möödas, mis näitab ka mõnes mõttes tehtud töö väärtust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles