Rootslane põgenes Soome kaudu Venemaale, kaasas pussnuga, kompass ja sõnaraamat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa piirivalvevõimude teatel saabus ebaseaduslikult üle Soome piiri Venemaale noor töötu rootslane, kes kasutas sõiduvahendina jalgratast.

Soome ja Venemaa piirivalve tegeles 27-aastase rootslasega möödunud laupäeval, kui ta oli jõudnud Karjalasse, edastab iltasanomat.fi.

Vene võimude andmetel on 1989. aastal sündinud mees Rootsi kodakondsusega ja oma kodumaal töötu, kuid varasemal ajal on ta saanud kuritegevuse eest karistada. Miks rootslane tahtis Venemaale jõuda, ei ole veel teada.

Rootslasel ei olnud kaasas ID-kaarti ega passi, mille tõttu palusid venelased abi Soome piirivalvelt ja politseilt, et mehe isik kindlaks teha.

Karjala väljaande Gubernja Daily teatel paljastus mehe seljakoti läbiotsimisel kompass, Soome ja Venemaa piiriala kaart, inglise-vene sõnaraamat ja pussinuga.

Jalgrattaga liikunud rootslane alustas teekonda Rootsist Soome 25. juulil. Olles veetnud ühe öö Soome metsas, liikus mees edasi Venemaa piiri suunas, mille ületas ebaseaduslikult Karjala Vabariigis, kus Venemaa piirivalve ta kinni pidas.

Uudisteagentuuri Respublika Karelia teatel võib rootslast Venemaal oodata ebaseadusliku riiki sisenemise tõttu vähemalt kahe aasta pikkune vangistus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles