airBaltic tellib järjest rohkem lennukeid (2)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bombardier CS300 tüüpi lennuk Pariisi lennushow'l.
Bombardier CS300 tüüpi lennuk Pariisi lennushow'l. Foto: Reuters/ScanPix

Nagu teatas lennukitootja Bombardier Commercial Aircraft, on Läti lennufirma Air Baltic Corporation AS (airBaltic) kirjutanud alla lepingule soetada lisaks veel seitse lennukit.

Seega tõuseb airBalticu poolt tellitud lennukite CS300 arv tänase seisuga 20 peale, kirjutab Dienas Bizness ning meenutab, et alles 2014. aasta veebruaris tellis lennufirma kolm lisalennukit.

Esimese tellimuse kümnele CS300-tüüpi lennukile tegi airBaltic 2012. aasta detsembris.

Lätlaste airBalticust saab esimene lennufirma maailmas, kes saab käesoleva aasta teises pooles kätte lennukid CS300 ning asub neid kasutama – lisaks juba olemasolevatele kaheteistkümnele lennukile Q400.

Hinnakirja järgi rehkendades kujuneb CS300 ostude kogusummaks ligikaudu 506 miljonit USA dollarit.

Nagu kinnitas airBalticu tegevdirektor Martin Gauss, võimaldab uuenev lennukipark firmal «oluliselt parandada Balti piirkonna ühendust Lääne-Euroopa ja idamaadega, samuti aga aidata stimuleerida Läti, Eesti ja Leedu majandust ning luua uusi töökohti.»

«Juba selle aasta lõpuks aitavad [uued lennukid] avada uusi lennuliine kaugematesse sihtpaikadesse,» lubas Gauss.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles