Video: «Kariibi mere piraatide» näitleja võitleb Islamiriigiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Enright
Michael Enright Foto: SCANPIX

Inglasest näitleja, kellel oli Hollywoodis edukas karjäär, võitleb nüüd koos kurdidega äärmusrühmituse Islamiriik vastu.

Kurdid saatsid 52-aastase Michael Enrighti kodumaale tagasi, kuna tal tekkis kaasvõitlejaga probleem, kuid nüüd olevat ta uuesti Süürias, edastab Daily Mail.

Koos Johnny Deppiga filmis «Kariibi mere piraadid: Surnud mehe aardekirst» üles astunud Enrighti sõnul tahab ta astuda ekstremistide vastu ning nad pihuks ja põrmuks teha. 

Inglane on loobunud näitlemisest, et aidata kurdidel džihadistid Islamiriigi «pealinnast» Raqqast välja lüüa.

Enright läks Süüriasse sõdima juba möödunud aastal, kuid väidetavalt ei sobinud ta teiste võitlejatega ja oli samas hoolimatu käitumisega, mida lahinguolukordades endale lubada ei saa. Ta olevat õppetunni saanud ja tahab end uuesti Süürias proovile panna.

Briti meedia süüdistas Enrighti varem mitmel korral, et ta Süürias sõdimine on vaid reklaamtrikk või ta tahab oma nahal võitlust kogeda, et hiljem sellest film teha.

Enright on mängid lisaks Johhny Deppile koos ka Tom Cruise'i ja Anne Hathawayga, kuid tema nüüdsed «kaasstaarid» on kurdidest võitlejad.

Enrighti teatel oli tema jaoks enne Süüriasse minekut viimane piisk see, kui Islamiriik põletas elusalt Jordaania piloodi Muath Al-Kassasbehi.

Inglase sõnul on see julm video tema nutitelefonis ja ta vaatab seda siis, kui endas kahtlema hakkab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles