Kuidas mõjutab vee joomine kaalukaotust?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Vee joomine päeva jooksul on oluline, sest keha tahab jahutust, eriti kuumal suvepäeval. Ekspertide arvates on veejoomisel lisaks oluline mõju kaalukaotusele. 

Teadlased uurisid, kuidas vee joomine mõjutab inimese seedimist, isu ja ajutööd, vahendab Hello Healthy. Selleks lasid nad katses osalejatel juua, kas väikese või suure klaasi vett. Selgus, et osalejatel, kes jõid suurema klaasi vett, toimus ajus aktiivsem tegevus ja nad ütlesid, et nad tunnevad täiskõhu tunnet.

Teiste sõnadega, vesi aitab nälga peletada, sest sul on kõhus vähem ruumi süüa. Lisaks on leitud, et inimesed tihti arvavad, et nad on näljased, kuigi neil on tegelikult lihtsalt väike veepuudus.

Kui palju vett tuleks juua?

See sõltub sinu kaalust, mida rohkem sa kaalud, seda rohkem peaksid vett jooma. Keskmiselt võiks juua umbes kaheksa klaasi vett päevas. Samas peaksid arvesse võtma seda, kui palju sa päeva jooksul liigud ja kas väljas on kuum või mitte. Sellele vastavalt võiksid vett tarbida mõned klaasid rohkem.

Kuidas juua rohkem vett?

Esiteks ära kunagi oota seda, kuni tunned joogijanu. Hoia veepudelit kogu aeg läheduses, et sul ei läheks meelest seda pidevalt tarbida.

Võta seda kui igapäevast harjumust - näiteks võid panna klaasi vett voodi kõrvale, et hommikul esimese asjana oleks meeles klaas vett juua.

Kui sa ei armasta tavalist vett, siis lisa sinna marju, kurgiviile või sidrunit. Lisaks saab vett näiteks arbuusist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles