Riik suunab metsandusse 3,1 miljonit eurot

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik toetab metsandusega seotud keskkonnaprojekte.
Riik toetab metsandusega seotud keskkonnaprojekte. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sihtasutus Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) nõukogu otsusega toetab riik KIKi keskkonnaprogrammist 20 metsandusega seotud keskkonnaprojekti kokku 3 145 838 euroga.

Suurim toetussumma läheb piiratud eelarve tingimustes erametsandusse. SA Eesti Erametsakeskus saab KIKist 2 381 985 eurot, et toetada metsade uuendamist, metsamajanduskavade koostamist, metsamaaparandust ja suurendada metsaomanike teadlikkust säästvast metsamajandamisest ning seeläbi aktiveerida metsaomanikke kasutama parimat praktikat metsakasvatuslikel tegevustel.

Eesti Maaülikooli viit projekti toetab riik 208 014 euroga. Rahastatakse nii uuringute läbiviimist kui ka andmebaaside arendamist. Samuti erialaajakirjade "Metsanduslikud Uurimused" ja "Baltic Forestry" väljaandmist.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit saab 50 160 eurot, et hinnata Eesti metsasektori konkurentsivõimet. Samuti toetab riik metsa- ja puidutööstussektori arenguks vajalike statistiliste ülevaadete koostamist ning esitlust. 

Luua Metsanduskool saab KIKilt 36 048 eurot Eesti esindamiseks Euroopa metsanduslikel kutsealavõistlustel ja Baltimaade võistluste korraldamiseks 2017. aastal

Lisaks saavad riigilt antud taotlusvoorust toetust Eesti Naisküttide Selts, Keskkonnaagentuur, Keskkonnaamet, Trikamba OÜ ja Valgamaa Jahimeeste Ühistu.

Koos kevadel rahastusotsused saanud keskkonnaharidusprojektidega, millele saab toetust taotleda lihtsustatud korras ja ühtekuuluvusfondi projektide kaasfinantseerimistega, on KIK 2016. aastal keskkonnaprogrammist toetanud 903 keskkonnaprojekti kokku 33,7 miljoni euroga.

Keskkonnaprogrammist toetatakse projekte kümnes valdkonnas: veemajandus, jäätmekäitlus, keskkonnakorraldus, looduskaitse, metsandus, kalandus, maapõu, atmosfääriõhu kaitse, merekeskkond ja keskkonnateadlikkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles