51 omavalitsuse esindajad avaldasid Eiki Nestorile toetust (3)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna volikogu Tallinnas.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna volikogu Tallinnas. Foto: Eero Vabamägi

51 omavalitsuse esindajat teatasid, et toetavad Eiki Nestori kandidatuuri peagi saabuvatel presidendivalimistel. 

Ühisavalduses rõhutati, et riik vajab tasakaalukat, kogemustega ja ühendavat presidenti ning allakirjutanute hinnangul ongi parim valik selleks sotside kandidaat Eiki Nestor. Tasub märkida, et 51 omavalitsuse esindajate toetus ei tähe automaatselt seda, et Nestoril oleks valimiskogus 51 häält olemas. Valimiskogu koosseisu ei ole veel teada.

«Eestit ootavad lähiaastatel ees suured muudatused, sest alustatud on kogu ühiskonda mõjutava haldus- ja riigireformiga. Seetõttu vajame just praegu sisuliselt ühiskonda liitvat presidenti,» ütles üks allakirjutanutest, Tartu abilinnapea Jaan Õunapuu. Ta selgitas, et Nestor on endise regionaalministri ning staažikaima parlamendiliikmena kohalike omavalitsuste ja kogukondade muredega väga hästi tuttav.

«Ta oleks kindlasti selline president, kelle jutule kohaliku elu korraldajad ja eestvedajad võivad rahuliku südamega minna - ta kuulab tähelepanelikult, mõtleb kaasa ja pakub lahendusi,» leidis Õunapuu.

Avaliku toetuskirja ühe algataja, riigikogu maaelukomisjoni esimehe Ivari Padari sõnul oli Nestori toetuseks allkirju koguda lihtne.

«Ühes asjas sain viimase nädala jooksul küll kinnitust – Eikit teatakse, tuntakse ja usaldatakse igas Eestimaa nurgas ning inimesed on valmis selle ka kõva häälega välja ütlema,» selgitas Padar, kes tunnetas enda sõnul selgelt, kuidas Eiki Nestori populaarsus ja toetus võimaliku presidendina näitab kasvutrendi.

«Valimispäeva lähenedes hakkavad inimesed oma valikuid läbi mõtlema ning mida päev edasi, seda kaalutletum ja ka kaalukam on iga toetaja hääl,» tunnustas Padar pöördumisele allakirjutanuid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles