Gruusia võimude teade hukkunud Eesti alpinistist osutus eksituseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ushba mägi
Ushba mägi Foto: Wikipedia

Gruusia võimude teade, et Gruusias Ušba mäel 31. juulil kaduma läinud ja seejärel hukkununa leitud neljast mägironijast üks oli eestlane, osutus eksituseks.

Eesti välisministeerium sai Gruusia välisministeeriumilt laupäeva õhtul ametliku kinnituse, et nelja hukkunud mägironija seas ei ole eestlasi.

Laupäeva päeval teatasid Gruusia võimud, et üks neljast hukkununa leitud alpinistist on eestlane.

Mestia rajooni ametnik Kaha Žoržolian rääkis laupäeva päeval, et hukkunute isikud ole veel tuvastatud, kuid surmasaanutest kaks olid iisraellased, üks venelane ja üks eestlane.

«Praegustel andmetel kukkusid nad järsakust alla ning surid silmapilkselt,» lausus Žoržoliani.

Gruusia meedia teatas laupäeval, et päästemeeskonnad leidsid üles Ušba mäel nelja kadumaläinud välismaalasest mägironija surnukeha, mis toimetati kopteriga Mestiasse ja sealt edasi Thbilisisse.

Surmasaanute tuvastamine käib, öeldi eriolukordade kontrolli ametist Interfaxile.

Ušba paikneb Vene-Gruusia piirist 1,5 kilomeetrit lõunas. Ušba mäel on kaks tippu, millest üks asub 4690 ja teine 4710 meetri kõrgusel merepinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles