Naabrit süüdistatakse mustanahalise tuletõrjuja kodu süütamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AFP/SCANPIX

New Yorgi osariigi meest süüdistatakse oma mustanahalise naabri kodu süütamises. Õnnetuses hävis terve korter ja hukkus kaks perele kuulunud kassi.

Tuletõrjuja Kenneth Walkeri North Tonawanda linnas asunud kodus puhkes kolmapäeval tulekahju. Õnnetus leidis aset kaks päeva peale seda, kui mees oli saanud rassistliku sisuga ähvarduskirja, mis õhutas teda töökohast loobuma.

North Tonawanda politsei arreteeris mehe naabri Matthew Jurado peale seda, kui mees tule alustamise üles tunnistas. Samas väitis mees, et tal ei olnud rassistlikke motiive ning eitas kirja kirjutamist.

Jurado sõnul oli tema tegevus ajendatud konfliktist tuletõrjefirmaga. Mees oli eelnevalt ühe teise firma töötaja, kuid ta vallandati väljaõppest hoidumise eest. Jurado sõnas politseile, et küsis Walkerilt soovitust oma firmaga ühinemiseks, kuid Walker vastas, et firma ei võtaks teda eelmisel tööpostil juhtunu pärast tööle.

Juradole määrati süüdistus teise astme süütamises. Korrakaitsjad jätkavad Walkerile saadetud rassistliku sisuga kirja uurimist.

Heategevuskampaania korras on Walkerite pere toetuseks kogutud juba üle 100 000 dollari. Mees väljendas sotsiaalmeedias tänu kõigi abipakkujate eest, kuid sõnas, et raha ei ole vajalik, kuna nad ei vaja erikohtlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles