Pildid ja video: Makedoonia üleujutustes on kaotanud elu vähemalt 21 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Makedoonia pealinna Skopjet ja lähiümbrust tabas torm, millega kaasnesid paduvihm ja maalihked.

Võimude teatel hukkus vähemalt 21 inimest, kuid on kadunuid, kelle tõttu hukkunute arv võib kerkida, edastab BBC.

Meteoroloogide teatel sadas Skopjes tormi ajal 93 millimeetrit vihma ja tuule kiirus ulatus 70 kilomeetrini tunnis. Vihma tõttu tekkis üleujutus, mitmes paigas oli veetase 1,5 meetrit.

Üleujutuse tõttu said paljud hooned veekahjustusi, samuti tekkis probleeme elektriga varustamisega.

Makedoonia võimud kuulutasid Skopje ja Tetovo piirkonna järgnevaks 15 päevaks kriisialadeks.  Skopje linnapea Kove Trajanovski teatel ei ole seal varem nii ulatuslikku ja kahjutekitanud üleujutust olnud.

Meedia teatel vajati tormi järgselt 65 korral parameedikute abi, rohkem kui 20 inimest viidi haiglasse. Lisaks päästetöötajatele on katastroofipiirkonnas abiks sõjaväelased, kes aitavad kohalikke ja otsivad hukkunuid.

Politsei teatel kandsid vihmad ja mudavool mitmeid masinaid teise kohta ning Stajkovci ja Radisani vahel tekkis 70 autoga liiklusummik.

Makedoonia tervishoiuvõimud soovitasid elanikel juua ainult pudelivett ning toidutegemiseks ja pesemiseks kasutada tsisternides kohale toodud puhast vett, kuna veesüsteem on paduvihma tõttu kannatada saanud ja süsteemis olev vesi ei ole puhas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles