Kas Donald Trump on nartsissist?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Kümned tuhanded ameeriklased nõuavad vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi psühholoogilist uurimist, kuna nende arvates on ta nartsissist ning seda arvab ka Harvardi ülikooli psühholoogiaekspert Jeffrey Flier. 

Demokraadist kongressisaadik Karen Bass käivitas leheküljel change.org petitsiooni, milles nõuab Trumpi vaimse tervise uurimist, kuna tema andmetel kannatab ärimehest poliitikuks saanud Trump nartsissistliku isiksusehäire all, edastab The Independent.

Bass teatas Twitteris: «Vaimse tervise eksperdid peaksid sekkuma ja nõudma, et Trump läbiks psühholoogilise kontrolli».

Petitsiooni, millele on allkirja andnud juba 25 000 inimest, kohaselt on Trump oma ebastabiilsuse tõttu USAle ohtlik.

«Ta on impulsiivne ja ta ei suuda kontrollida oma emotsioone. Minu isamaaline kohustus on esitada küsimus, kui stabiilne on ta vaimne seisund, kuna temast võib saada vaba maailma liider ja USA sõjaväe juht,» teatas kongressi esindaja.

Bassi sõnul viitavad Trumpi nartsissismile ainuüksi ta kõned ja sõnakasutus.

Harvardi ülikooli meditsiinikooli juht Jeffrey Flier teatas Bassi tviidile vastuseks, et Trumpil ei ole vaid nartsissistlik isiksusehäire, vaid ta on selle üks eredamaid näiteid.

American Psychiatric Association (APA) edastas hiljuti hoiatuse, et vaimse tervise eksperdid ei tohi kommenteerida isikute, kes ei ole nende patsiendid, vaimset tervist ja  seisundit.

«Elame ajastul, mil juurdepääs isikuandmetele on lihtsam kui kunagi varem ja seda on rohkem, eriti kehtib see avaliku elu tegelaste kohta. Nüüdsete presidendivalimiste atmosfäär on selline, et osa isikuid soovib kandidaatide psühhoanalüüsi, samas ei ole see ainult ebaeetiline, vaid ka vastutustundetu,» nentis APA juht Maria Oquendo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles