Eesti raudmees vandus Norra ekstreemtriatlonile alla (1)

Eili Arula
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiko Sepp eelmise aasta Norseman Xtreme võistluse viimastel kilomeetritel.
Heiko Sepp eelmise aasta Norseman Xtreme võistluse viimastel kilomeetritel. Foto: José luis hourcade

Jõgeva lähistelt pärit Heiko Sepp startis reedel Norras neljandat korda ühele maailma raskemale triatlonile Norseman Xtreme. Parku pidi ta karmidele ilmaoludele alla vanduma ning katkestas võistluse pärast seda, kui oli jõudnud ujuda neli kilomeetrit ning läbida rattaga 120 kilomeetrit.

«Ujumine oli kaos, kätes puudus jõud ja ma ei liikunud kohe üldse. Vesi oli samas täitsa ok. Öeldi, et 12-13 kraadi, kuid oma tagasihoidliku kogemuse järgi võin öelda, et oli soojem,» vahendas Sepp võistlusemuljeid oma Facebooki kontol.

Jalgrattasõit on endisele profiratturile alati olnud triatloni tugevamaks alaks, kuid sel korral ei saanud ta end ka kahel rattal korralikult käima. «Suutsin tõusta vast kümme kohta, aga raske oli, väga raske. Tasapisi leidsin uue hingamise ning 40 - 95 km ei olnud rajal isegi mitte ligilähedast meest, kes oleks sama tempoga suutnud liikuda. Terve päeva sadas vihma ja termomeeter näitas 2-5 kraadi sooja. Optimist, nagu ma olen, uskusin endasse ja oma lühikestesse riietesse, kuid 90-95 km oli laskumine, millel sain maks kiiruseks 93,9 km/h ja peale seda olin nii jääs, et ei suutnud enam mitte kuidagi liikuda. Jätkasin küll sõitmist, aga see ei olnud enam see,» iseloomustas Sepp oma katsumusi.

Kuigi Sepp tegi rattadistanstil korraliku tõusu ning jõudis isegi 11. kohale, võitles ta juba siis tõsiste külmetusnähtudega. «Sõitsin liidrigrupiga vahe tasa ja siis pidin langetama ühe oma elu raskeima otsuse: kas minna riskile ning kannatada lõpuni ja halvemal juhul jääda haigeks, paremal juhul teha korralik sõit ja jääda ikka haigeks.»

Pärast mõningast juurdlemist otsustas triatleet ikkagi ratta seljast maha ronida ning jätta võistluse pooleli. «Olen küll nohune ja kurk on haige, aga jään elama. Sees küll siiani piinab, kuid usun, et tegin õige otsuse,» kirjutas ta oma Facebooki kontole.

Heiko Sepp tänas oma pere ja toetajaid ning kõiki kes temasse uskusid. Siiski on tema sooviks läbida Norseman viis korda ja teenida sel viisil võistluse roheline särk. Nüüd realiseerub see unistus kõige varem kahe aasta pärast. Sel hooajal ootab Seppa ees veel üks täispikk maraton Prantsusmaal ning juba oktoobris on ta Havail stardis triatleetide maailmameistrivõistlustel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles