Leedu uurib Orlando tulistamisega seoses vihakõne veebis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp. Pilt on illustratiivne.
Leedu lipp. Pilt on illustratiivne. Foto: PETRAS MALUKAS/AFP

«Prokuratuur arvab, et praeguses seisus on piisavalt andmeid, järeldamaks, et võis aset leida kuritegusid ning neid tegusid ja asjaolusid tuleb uurida kohtueelses menetluses,» ütles BNS-ile peaprokuratuuri esindaja Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė,

Kohtueelse menetluse viib läbi Vilniuse ringkonnaprokuratuur. Uurimine algatati kriminaalkoodeksi paragrahvi alusel, mis käsitleb üleskutseid vägivallale inimrühma vastu selle rassilise, rahvusliku, usulise kuuluvuse, seksuaalse sättumuse, keele, sotsiaalse seisundi või vaadete ja veendumuste pärast.

Prokurörid algatasid uurimise pärast seda kui politsei otsustas pärast ööklubitulistamist avaldatud kommentaare mitte uurida.

Automaadiga relvastatud Omar Mateen tappis 12. juunil Orlando geiklubis Pulse 49 ja haavas 53 inimest. Ründaja hukkus tulevahetuses politseiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles