Üllatav toit, mis aitab organismil veevajadust tajuda (2)

Anna-Maria Uulma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joogivesi.
Joogivesi. Foto: Arvo Meeks

Soolased snäkid võivad olla keha jaoks vajalikumad, kui oleksime osanud arvata.

Kuumade suveilmadega on ilmtingimata vajalik tarbida suuremas koguses vett, kuid alati ei ole palavaga otseselt janutunnetki ning joomine ununeb, vahendab The Guardian. Mis teeb aga januseks ja kuidas leida põhjus ja soov vett juua?

Et palava ilma korral end enam jahutatuna hoida, soovitame tarbida veidi soolapähkleid, sest pärast väiksemagi koguse soolaste snäkkide tarbimist tekib inimese kehas teadlik veevajadus.

On teada, et keha hakkab ajusse saatma signaale veejoomise vajadusest, kui soola ja vee tasakaal veres hakkab kõikuma. Seega süües soolapähkleid hakkab keha andma signaale, et nüüd oleks tarvilik vett juua.

Teisalt märgivad teadlased, et janu tekitamiseks ei pea isegi otseselt soolaseid snäkke sööma, vaid piisab ka soolapähklite fotost rahakoti vahel, mis pidavat aitama samuti kehale meelde tuletada, et jahutamise aeg on kätte jõudnud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles