Olümpiaala, mis on 22 aastaga nõudnud 59 sportlase elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratsasportlane
Ratsasportlane Foto: SCANPIX

Austraalia andmetel on ratsutamise kolmevõistlus üks ohtlikemaid spordi- ja olümpiaalasid, sest viimase 22 aastaga on hukkunud 59 sportlast.

Sel aastal on Austraalias olnud kaks surmajuhtumit, milles hukkusid 17- ja 19-aastane noorsportlane, edastab iltalehti.fi.

Ratsutamisasjatundjate sõnul on kolmevõistlus kõige ohtlikum paduvihmas, kus on raske eesolevaid takistusi märgata. Isegi väga kogenud ratsutajad ja nende hobused on saanud neist tingimustes vigastada.

Ratsutajate sõnul oleks nad võinud valida mõne vähem ohutu spordiala, näiteks lauatennise, kuid ratsutamine on adrenaliinirohkem.

Mitmed ratsasportlased on öelnud, et kui nad ei ratsutaks, siis tegeleksid näiteks kiirlaskumisega, mis on samuti ohtlik spordiala.

Ratsutamise kolmevõistlus koosneb kolmest eraldi alast – koolisõidust, maastikukrossist ja takistussõidust. Esimene võistlus on alati koolisõit, ülejäänud kahe ala järjekorda võib vahetada.

Ratsutajate sõnul nõuab kolmevõistlus nii ratsanikult kui hobuselt head koostööd, taiplikkust, vastupidavust, väledust kui kiirete otsuste langetamist. Võitjateks on tavaliselt need ratsanikud, kes oskavad enda ja oma hobuse jõudu ja liikumist õigeaegselt koordineerida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles