Pakosta: hüvitama peab aega, mis kulub lapse kasvatamisele (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arutelust eile osa võtnud ettevõtjad ning vabaühenduste esindajad leidsid, et vanemapuhkus peaks ema ja isa vahel võrdsemalt jagunema.
Arutelust eile osa võtnud ettevõtjad ning vabaühenduste esindajad leidsid, et vanemapuhkus peaks ema ja isa vahel võrdsemalt jagunema. Foto: Sander Ilvest

Uue perepoliitika reformiga plaanib sotsiaalministeerium suurendada lapsehoolduspuhkusele jääjate seas isade osakaalu ning muudab hüvitiste süsteemi paindlikumaks.

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna tutvustas eile Nortalis toimunud ümarlaual ettevõtjatele ja laste ning perede huvide eest seisvatele organisatsioonidele plaanitavat perepoliitika reformi. Suurim muudatus on killustunud puhkuse- ja hüvitistesüsteemi koondamine.

Praegu on Eestis seitse lastega seotud puhkust ning kuus hüvitist või tasu, mida reguleerivad neli seadust ning rahastatakse nii riigieelarvest kui ka haigekassa kaudu. Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa Pakosta ütles ümarlaual, et lapsevanema jaoks on praegune poliitika liiga keeruline.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles